Design Studio Louise

Welke content plaats ik op mijn website?

Een eigen website. Wat ga je daar eigenlijk op plaatsen? Lees in dit artikel 6 ideeën voor je website content.

Misschien weet je al hoe je een website kunt bouwen (lees anders in dit artikel 4 manieren om een website te bouwen). Maar wat dan? Wat ga je op je website plaatsen? Pas zodra je dát hebt bepaald, kun je de website vormgeven en ook echt gaan (laten) bouwen. Wat de meest geschikte website content is, hangt natuurlijk erg af van het type website. In dit artikel bespreek ik content ideeën voor een bedrijfswebsite.

Een bedrijfswebsite is een belangrijk hulpmiddel om een positieve eerste indruk te maken bij (potentiële) klanten. Maar ook om informatie te delen over je producten of diensten.

Afhankelijk van je doelen en het type bedrijf dat je hebt, zijn er verschillende soorten content die je op een bedrijfswebsite kunt plaatsen. In dit artikel deel ik zes soorten content die je kunt delen, en vijf pagina’s die elke bedrijfswebsite nodig heeft.

Welke informatie kun je delen?

  1. Bedrijfsinformatie: Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn over de geschiedenis van het bedrijf, de missie en visie, de werknemers, het managementteam en contactgegevens.
  2. Productinformatie: Hiermee kun je bezoekers informeren over je producten of diensten. Dat kan onder andere met beschrijvingen, afbeeldingen en bijbehorende prijzen. 
  3. Blogs of nieuwsartikelen: Dit kunnen artikelen zijn over de branche waarin je bedrijf actief is, of over specifieke producten of diensten die je zelf aanbiedt. Blogs zijn een goede manier om informatie te delen met bezoekers. Het overtuigt bezoekers vervolgens van uw expertise, en geeft ze ook de tijd om informatie uit te zoeken.
  4. Testimonials of referenties: Dit zijn verklaringen of beoordelingen van klanten die tevreden zijn met je producten of diensten. Ze geven bezoekers een idee van de kwaliteit die je levert, en kan hun vertrouwen in je bedrijf versterken.
  5. Vacatures: Als je op zoek bent naar nieuwe medewerkers, kun je vacatures op je website plaatsen. Hierbij kun je specifieke functie-eisen en vereiste vaardigheden aangeven.
  6. Multimedia content: Dit kunnen bijvoorbeeld video’s of foto’s zijn van je producten, of van het bedrijf zelf. Het is ook aan te raden een ‘over ons’ video toe te voegen waarin de medewerkers zich voorstellen; dit zorgt voor een persoonlijke touch. En dat helpt om (al zonder persoonlijk contact) wel een connectie te maken met je bezoekers. 

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van website content voor bedrijven. Je zou hier nog veel creatiever in kunnen zijn en bijvoorbeeld zoekfuncties aanbieden, of uitgebreide vraag- en antwoord pagina’s maken. Het is belangrijk om te bepalen welke content het meest relevant is voor je bedrijf (en zijn doelgroep), zodat bezoekers snel en gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze zoeken.

En uiteindelijk is natuurlijk het doel dat bezoekers daadwerkelijk klant worden. Houd dat altijd in gedachten als je de content maakt: leg niet te veel nadruk op de verkoop van je product, maar maak je content wel met dat doel in gedachten.

Hoe kun je je website indelen?

Zodra je een goed idee hebt welke content je nodig hebt voor je website, wil je bepalen waar die content terecht gaat komen. Hier kun je heel creatief in zijn, maar er zijn een aantal pagina’s die standaard horen voor te komen in (bijna) elke bedrijfswebsite. Hieronder is een lijst van de pagina’s die ik als ‘basis’ beschouw voor een bedrijfswebsite:

  1. Homepagina: Dit is (meestal) de eerste pagina die bezoekers zien wanneer ze de website bezoeken. Hier kun je een korte samenvatting geven van het bedrijf en de belangrijkste producten of diensten die je aanbiedt, samen met een call-to-action om verder te lezen of een aankoop te doen.
  2. Over ons pagina: Hier kun je informatie delen over de geschiedenis van het bedrijf, de missie en visie, het managementteam en contactgegevens.
  3. Producten of diensten pagina: Hier kun je de producten of diensten die je aanbiedt uitgebreid presenteren, onder andere met beschrijvingen, afbeeldingen, video’s en prijzen.
  4. Tarievenpagina: Iedereen vindt prijs belangrijk. Een product kan nóg zo goed zijn, maar als het drie keer zo veel kost als verwacht, dan is de kans toch klein dat de klant het gaat kopen. Voeg daarom altijd een tarievenpagina toe. Misschien kun je geen standaardprijzen geven, maar leg dat dan op deze pagina uit, en laat de bezoeker een offerte aanvragen.
  5. Contact pagina: Hier moet duidelijk zijn hoe bezoekers contact met je kunnen opnemen, zoals via e-mail, telefoon, bezoekadres, en eventueel een contactformulier.

Dit is, wat mij betreft, de basis als het gaat om een bedrijfswebsite. Zonder deze pagina’s is een bedrijfswebsite simpelweg niet compleet. Maar je kunt ook verder onderzoeken welke pagina’s nog meer relevant zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een product portfolio delen, een vacaturepagina maken of een pagina met recensies.

Conclusie

Website content maken is, zoals je hebt kunnen lezen, een vak apart. Het goede nieuws: iedereen kan het! Maar je zult er wel de tijd en moeite in moeten steken om de juiste content te bedenken (en op de juiste plek te zetten). En daarnaast moet de content ook nog aantrekkelijk zijn voor de bezoeker.

Om website content interessant te maken, is het niet alleen belangrijk om te zorgen voor heldere en goed geschreven tekst, maar voeg ook afbeeldingen en/of video’s toe, en organiseer de content op een overzichtelijke manier. En wil je nog een stap verder gaan? Probeer je website dan ook interactief te maken, met bijvoorbeeld een prijscalculator, of een boekingssysteem.

Zoals gezegd, kan iedereen website content maken, maar het zal nog wel tijd en moeite kosten om écht goede content te maken. Daar help ik je graag bij. Als webdesigner heb ik uitgebreide ervaring in het maken van diverse soorten website content voor allerlei soorten bedrijven. Wil je het hier eens met mij over hebben? Neem dan vooral contact op. Ik denk graag met je mee, en ik geef altijd gratis en vrijblijvend advies.

Geïnspireerd door deze blog?

Louise van Design Studio Louise

Geïnspireerd door de tips van deze blog? Neem dan contact op met mij. Ik pas alle tips en tricks toe die ik hier heb beschreven, en nog veel meer. Zo zorg ik ervoor dat jouw website een succes gaat worden. Een adviesgesprek is altijd gratis en vrijblijvend aan te vragen!

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Uitschrijven kan natuurlijk altijd ;)

Lees vergelijkbare artikelen

Wat is SEO?

SEO, ofwel Search Engine Optimization, is een term die veel marketeers, webdesigners en ontwikkelaars nog wel eens opgooien. Vaak vergeten zij dat de klant geen

Lezen »